Търсене в този блог

събота, 29 януари 2011 г.

Алекс Фъргюсън: Бербатов ще вкара 30 гола, новият договор не е проблем

Димитър Бербатов и Алекс Фъргюсън,
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън постави нова цел на нападателя на тима Димитър Бербатов - 30 гола във всички турнири през сезона и освен това, увери, че новият договор на българина не е проблем за "червените дяволи".
Бербатов навършва 30 години утре и има само 18 месеца до края на договора си, което води до предположенията, че Юнайтед може да продаде рекордно скъпия си играч.
Фъргюсън обаче е доволен от формата на българина през сезона, намеквайки, че Юнайтед ще го наградят с нов договор, след като Берба вкара 20 гола досега през сезона във всички турнири.
Политиката на "червените дяволи" е да не предлагат дългосрочни договори на играчите си над 30 години, но са готови да направят изключение за Бербатов, предвид отличното му физическо състояние и многото изяви като титуляр. Когато бе попитан дали Бербатов ще остане в тима шотландецът отговори еднозначно.
"Да. Той има контракт с нас. Не знам колко остава до края му, но това не е проблем за нас", коментира Фъргюсън.
От известно време се говори за евентуалния нов контракт на Бербатов, като според медиите на острова той ще е за три години и сериозно ще вдигне заплатата на бившия национал на България. Фъргюсън е убеден, че българинът може да играе на топ ниво и в 30-те си години, като бившия нападател на Юнайтед Теди Шерингам, тъй като не разчита на скорост, а на бързина на мисленето и техника. На два пъти през сезона, шотландецът заявяваше, че Берба може да вкара 25 гола във всички турнири през тази кампания, но след като българинът достигна кота 20 още през януари, Фъргюсън има ново предизвикателство за него - 30 попадения.
"Той има 20 попадения в края на януари и лесно може да ги направи 30. Голямата разлика през този сезон е, че играе с огромна увереност. Винаги е така с нападателите. Когато вкарват, те мислят, че никога няма да спрат, а когато не отбелязват, винаги се чудят кога ще падне следващият им гол. Когато нападател е във формата на Димитър, се надяваш това да продължи много дълго време. Невинаги ти трябва скорост като Гари Линекер и Иън Ръш, за да бъдеш топ нападател. Важното е какво става в наказателното поле. Някои нападатели са толкова бързо там горе (в мозъка), трябва им само метър свободно пространство", добави Фъргюсън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар