Търсене в този блог

четвъртък, 27 януари 2011 г.

Трансформърс 3

“Трансформърс 3” се казва „The Dark of the Moon”




Въпреки че доста хора останаха супер разочаровани от „Трансформърс: Отмъщението”, ние някак си преглътнахме горчивия хап – най-трудно ни беше с мега дразнещите близнаци, пред които Джар-Джар Бинкс просто бледнее – и успяхме да се позабавляваме. Разбира се, не колкото по време на първия филм, но все пак достатъчно, че да ни пука поне мъничко за предстоящата трета част, чието официално име според Seibertron (потвърдено от Collider) ще бъде „Transformers: The Dark of the Moon”.
Първата ни реакция е усещането за някаква тромавост. Нещо ни липсва и то е напълно очевидно. Липсва думичката „Side”. По никакъв начин не искаме да се правим на хитреци, особено с толкова очевидно нещо, а просто споделяме мнението, че след като „The Dark Side of the Moon” е толкова популярно… име, заглавие или каквото е там, сега това ни изглежда непълно. Но както и да е, това са просто някакви подробности.
Това, което наистина ни притеснява е, че въпреки че заглавието е потвърдено от човек близък до продукцията, то съвсем не е официално „Официално”, а идва от поредица свързани с филма романи озаглавени “Transformers: The Dark of the Moon – Secret of the Autobots”, “Transformers: The Dark of the Moon – Autobots Betrayed!”, и “Transformers: The Dark of the Moon: Invasion of the Decepticons”. Тоест, ако се окаже, че това няма да е истинското заглавие на филма, никак няма да се учудим.
Ако не друго, то поне „The Dark of the Moon” отчасти потвърждава едно от оскъдните късчета информация свързано с „Трансформърс 3”, които циркулират из нета вече няколко месеца, че първата сцена от филма ще се развива на Луната.

Първи тийзър трейлър на „Трансформърс 3”

„Трансформърс 3”
Предполагаме, че това ще е най-обсъжданият и публикуван трейлър до края на седмицата, но просто няма как да го пропуснем.
Повечето чуждестранни колеги, са изключително доволни от него и според тях лунната конспирация се връзва чудесно с част от сюжета – разбираме, че самия Бъз Олдрин има участие във филма в наши дни. За разлика от тях обаче, ние не сме имали щастието да гледаме лично с господин Бей, „тонове материал” от филма и това, което виждаме, по-скоро ни прилича на тийзър за първи филм, а не за трети.
Но както и да е. Рекламата има атмосфера, нетипично за филм от такъв ранг и пореден номер не разкрива почти нищо от цялостната история и най-важното, създава желание да видиш филма. Въпреки това, ще запазим резервираното си отношение, поне докато не видим втория трейлър, просто за да се предпазим от разочарование.Според специалистите трансформъра, който виждаме накрая е Алфа Трион – един от първите тринадесет, който често е описван като древен механоид, свързан с Оптимус Прайм.Премиерата на „Transformers: The Dark of the Moon”, който ще бъде в 3D, е насрочена за 1 юли 2011.
Герои:
По време на интервюта свързани с премиерите на нови филми с тяхно участие, звездите Джон МалковичПатрик Демпси, Джош Дюамел и Шая Лебьоф споделиха впечатленията си от снимачната площадка на предстоящия им общ 3D блокбастър, “Трансформърс 3”, работата с Майкъл Бей и Стивън Спилбърг, и разкриха някои интересни подробности свързани с продукцията.  
Джош Дюамел: “Много хора си мислят, че сме приключили снимките на “Трансформърс 3”, но това не е така. Снимките продължават и е наистина страхотно. Важното е, че приключихме най-трудната част – сцените в Чикаго. Майкъл (Бей) ми показа 10-минутен обработен материал от снимките, и това което видях е страхотно. Въпреки че участвах в сцените и бях там ден след ден, изобщо не си представях че всичко ще бъде толкова страхотно в завършен вариант. Всеки кадър е в главата на Майкъл и единствено той знае как ще изглежда готовия филм, но съдейки по сценария и нещата, които заснехме без да преувеличавам, мога да кажа, че третата част ще надмине всичко показвано досега.Страхотно бе и да наблюдавам Шая и Роузи (Хънтингтън-Уитли) заедно. Въпреки че това е нейния първи филм, аз лично мисля, че тя се справя страхотно и е перфектното момиче за тази роля. Има нужния чар и екранната химия между нея и Шая е повече от очевидна.”По време на интервю, проведено преди световната премиера на “Уолстрийт: Парите никога не спят”, Шая Лебьоф не скри удовлетворението си от “Трансформърс 3”
Шая Лебьоф: “Това е най-добрия филм от трилогията. Без никакво съмнение. Убедих се след като прочетох сценария, убедих се от всичко, което видях, и най-важното е, че този път нямахме спънки както преди.

Снимахме “Трансформърс: Отмъщението” по време на стачката на сценаристите и нямахме завършен сценарий - това ни затрудняваше. При първия филм трябваше да измислим как да представим тази история на публиката по увлекателен начин - това си беше трудно, защото “Трансформърс” представляваше нещо което не беше правено преди. Но сега, “Трансформърс 3” е плод на всичко което научихме от годините работейки заедно.
Има я мистерията от първия филм, има я и екшън-тръпката от втория. Това, според мен, е правилния начин да завършиш една трилогия – да комбинираш най-доброто от първата и най-доброто от втората част. И искам да подчертая, че като актьор съм изключително горд от “Трансформърс 3”. Можете да попитате всеки от екипа, от кетъринга до продуцента и режисьора, те ще кажат същото. Но както всичко хубаво, и това си има край – за мен, както и за Майкъл Бей, това е последния филм от тази поредица.  Със сигурност ще има още филми, но аз няма да бъда част от тях.”На пресконференция за филма “БСП - Бесни Страшни Пенсии” Джон Малкович, който е едно от новите попълнения в света на “Трансформърс”, сподели
Джон Малкович: “Аз съм в ролята на началника на Шая, Брус Брасъс. Много добра роля, защото моят герой си е пълен гадняр, без никакви прикрития или преструвки. Това е човек, който обожава да крещи на всички около него. Прекарах си невероятно, и беше удоволствие да работя с Джон Туртуро, с който сме приятели от години, Шая Лебьоф, Роузи Хънтигтън-Уитли и разбира се Майкъл Бей. Работил съм с много режисьори досега, и трябва да кажа че не съм съгласен с хоратa които казват, че Майкъл е прекалено корав режисьор.
Патрик Демпси: “Досега не съм участвал в нещо толкова грандиозно и мащабно, но не бях изненадан. Все пак това е филм режисиран от Майкъл Бей и продуциран от Стивън Спилбърг. И двамата са отдадени напълно на тази продукция и доколкото знам началната сцена е по идея на Спилбърг, и не е била част от първоначалния сценарий.А самите снимки бяха голямо предизвикателство, но и бяха много интересни. Чувствах се като малко дете, постоянно си казвах, “това е Чикаго. Един от най-големите и известни градове в света, а ние сме затворили почти всички пътища в самия център, само за да снимаме няколко сцени.” Ако това не е доказателство за епичните пропорции на този филм, не знам какво е. И като всички останали фенове и аз нямам търпение да гледам завършения филм.”
Подробности около сценария на “Трансформърс 3” не се разкриват, но се знае, че в основата на сюжета ще бъде космическата надпревара между Съединените Щати и Съветския Съюз. А според източници, началните сцени ще се развиват през 60-те години и ще включват президента Джон Кенеди. По първоначални данни, официалното заглавие на филма ще бъде “Transformers: The Dark of the Moon”, но информацията не е потвърдена от Paramount Pictures.
Българската премиера на триизмерната продукция ще се състои на 1 юли 2011 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар